Allt om Bee Urban!

Josefina, VD, berättar allt om Bee Urban!


Vi vill göra Kungsholmen grönare med aktiviteter för både barn och vuxna. Det blir sticklingsbyte, lökodling, kryddsticklingar och andra gröna aktiviteter. Bee Urban, vår samarbetspartner, håller växtverkstad i Västermalmsgallerian på helgerna där de ger er sina bästa tips och råd kring växter, plantering, och hur växter kan bidra till ekologisk mångfald. Vi pratade med Josefina, Bee Urbans VD samt forsknings- och utvecklingsansvarig, som berättade mer om Bee Urban och deras aktiviteter.


Kan du berätta lite om Bee Urban?

Bee Urban återknyter den urbana människan med naturen och dess funktioner genom att skapa oaser i staden för biologisk mångfald tillsammans med våra engagerade kunder och samarbetspartners. Det gör vi för att städer växer snabbare än någonsin samtidigt som jordens naturkapital utarmas. Vi erbjuder praktiska och interaktiva miljötjänster som gör direkt nytta i ekosystemen samtidigt som de sprider kunskap kring hållbar stadsutveckling. Vi hjälper företag att omsätta sin miljöpolicy i konkreta, positiva och nytänkande åtgärder i sitt närområde. I ett engagemang som inte bara syns och gör skillnad, utan även ger tillbaka till stadens folk och fä.

När startade ni Bee Urban?

Vi startade i november 2010!

Hur startade ni Bee Urban och varför?

Det är lätt att bli nedslagen av de problem världen tampas med just nu, inte minst då planeten själv har börjat säga ifrån. Samtidigt reagerar mänskligheten med en uppsjö av innovationer och nytt tankesätt som syftar till att återkoppla mänsklig utveckling med de naturliga system vi är beroende av, både i och utanför städer. Det är denna komplexa verklighet som Bee Urban vill berätta om, samtidigt som vi ger konkreta tips på hur man ska tänka och agera rent praktiskt för att hjälpa utvecklingen i rätt riktning.

Vilka är Bee Urbans ambitioner inför framtiden?

Vi vill fortsätta att inspirera och påverka för en grönare framtid. Vi vill genom våra tjänster informera och sprida kunskap om biologisk mångfald och hur det hänger ihop med människans hälsa och välbefinnande i växande städer.

Publicerad: