Allt om Blomsterringen!

Allt om Blomsterringen! 

Mellan 6 och 28 april gör vi Kungsholmen grönare med alla möjliga gröna aktiviteter hos oss i Västermalmsgallerian. Några som har bidragit till en grönare stadsdel längre än så är Richard och Erica som driver Blomsterringen. Här berättar Richard mer om vilka de är, varför de brinner för det de gör och vad du ska tänka på för att få till lite extra grönska i ditt hem.

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Richard Skalleberg och driver Blomsterringen med min fru Erica. Tidigare har jag jobbat som blomstergrossist inom familjeföretaget. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för företagande, människor och att arbeta modernt.

När startade ni Blomsterringen?

Ericas pappa ägde butiken i Ringen Centrum från 1992 - 2008 som då hette Ringens blommor. Erica började jobba i butiken 2002, men det skulle dröja tills 2008 då hon köpte upp butiken från hennes pappa, bytte namn till Blomsterringen och gjorde om loggan.

Hur har Blomsterringen utvecklats sen dess? 

Det var 2008 som Erica verkligen fick de fria händerna som hon behövde för att få butiken till vad den är idag. Jag kom in i företaget 2015 och började med att modernisera företaget. Jag arbetade mcyket med vår profilering men även med personalfrågorna och servicenivån. Vi vet att det ställs högre och högre krav på oss som driver fysiska butiker och det är inget som skrämmer oss, utan får oss att bli bättre hela tiden. Blomsterringen ska vara en modern butik där vi kan möta kunderna där de vill handla. Vi har idag en webbshop och försöker även att bli mer och mer moderna vad gäller att kunna skicka ut blomsterbud på kortare varsel och under hela dagen. Vad gäller utkörningarna är vi på god väg, men är fortfarande begränsade till Stockholmsområdet, men det känns helt rätt då vi även tänker på miljön. Vi har idag samarbeten med cykelbud och även ett företag som åker kollektivtrafik, cyklar och går.

Berätta om 3 växter som du tycker är ett måste hemma!

Jag skulle vilja säga att de växterna som ger de bästa effekterna på hemmet är de som man verkligen tycker om och ger en glädje. Ska jag nämna 3 växter som vi vet har gjort våra kunder väldigt glada, så är det:
– Den eftertraktade Monstera Variegata som alltid kommer i små partier och som inte går att beställa, utan den kommer när den kommer. Det går att få tag på större varianter, men då kostar de därefter. Jag pratar om mindre varianter (12 cm och 17 cm kruka) och det är dem som kunderna vill ha. Men en vanlig Monstera är aldrig fel heller, det borde varje hem ha och de är desto lättare att få tag på.
– Palettblad, otroligt vackra, växer på sig något magiskt och finns i en uppsjö av varianter att välja mellan. Även lätta att ta sticklingar från.
– Philodentron och Calathea av olika slag har också varit otroligt populärt.

Publicerad: