Kotte & Mästaren

Kotte är Västermalmsgallerians kramgoa maskot för både barn och barnsliga. Då och då kommer han och hans bästa vän Mästaren till oss för att mingla runt i gallerian eller ställa till bus vid Kottes hus. Kommande datum är lördag 20 oktoberlördag 3 november och lördag 17 november.

Välkomna!

Du kanske inte känner Kotte & Mästaren ännu, men snart är de dina bästa vänner. Här är historien om hur Kotte & Mästaren kom till Västermalmsgallerian. Kan du inte läsa själv, kanske en snäll vuxen kan berätta historien om Kotte & Mästaren för dig.

Historien om Kotte & Mästaren

Kotte är en mycket snäll figur med ett taggigt yttre och mjukt inre. En igelkott från parken. Han hittade till Västermalmsgallerian av en slump, då han en dag bestämde sig för att vandra iväg från parken för att promenera längs stadens gator. Nyfiken på vad som fanns runt nästa hörn.

Även om det skrämde honom lite att gå iväg från den trygga busken där han bodde, tog nyfikenheten tillslut över. Vad fanns där ute i vida världen och hur stort var Kungsholmen egentligen? Var bodde alla barn som varit på besök i hans park? Det tänkte Kotte ta reda på. Han packade fickorna fulla med daggmask och frukt och begav sig iväg.
På vägen någonstans, han minns inte riktigt var, träffade han Mästaren som stod och vattnade blommor i en blomlåda. Hon visslade och sjöng så blommorna växte av glädje.

- Jag tycker det är så läskigt att gå själv, jag ser ju lite dåligt, ska vi slå följe, frågade Kotte Mästaren.

Mästaren hoppade upp och ner av glädje och tyckte det var den bästa idén som någonsin hittats på.

- Det kan du lita på att vi ska, jag ser bättre än en hök så jag ska leda dig, svarade Mästaren.

Hon tog Kotte i handen och gick med bestämda steg mot den näst bästa platsen hon visste, det lilla huset i Västermalmsgallerian. Bara Mästarens mormor hade ett finare hus och det låg alldeles för långt bort för att gå till. Ända i Mora för att vara mer exakt.

När Kotte & Mästaren kom fram till huset bestämde de sig för att här skulle de leka ofta för här kom barnen på besök och här fanns både blommor och en gräsmatta.

Sedan den dagen är Kotte & Mästaren oskiljaktiga och leker i det lilla huset så ofta de bara kan. 

Publicerad: