Mer kultur till Kungsholmen!

Jeanette Steinsland medgrundare och föreståndare av galleriet Steinsland Berliner

Jeanette Steinsland medgrundare och föreståndare av galleriet Steinsland Berliner.


Vi öppnar Västermalmsgalleriet, en pop up-utställning med både äldre och samtida konst.  

Kungsholmen är en av få stadsdelar som till stor del saknar en kulturscen i form av bland annat biografer, teatrar och museum. I en undersökning med kungsholmsborna, kom det fram att många efterlängtar ett större utbud av kultur i sin närhet.

Därför har vi skapat Västermalmsgalleriet. Ett pop-up galleri mitt i Västermalmsgallerian för att under en tid bemöta den längtan efter kultur som kungsholmsborna har. Här kommer både äldre och samtida konst att ställas ut, samtidigt som vi bjuder in barnen på konstaktiviteter i barnhörnan. 

Västermalmsgalleriet slår upp dörrarna på torsdag den 26:e september på det övre planet och kommer ha öppet under två veckor. 

Pop up-utställningen kureras av Jeanette Steinsland, medgrundare och föreståndare av galleriet Steinsland Berliner. Under två veckor mellan torsdag till söndag (26-29/9 & 3-6/10) kommer besökarna kunna ta del av skulpturer, målningar och illustrationer. Jeanette beskriver temat för utställningen som ”det som är och det som en gång var”.

– Kungsholmen är rik på offentlig konst men många av de verk som finns runtomkring parker och torg glöms bort eller hastas förbi på väg till skola och jobb. I den här utställningen vill jag lyfta några av de konstnärer som redan finns representerade på Kungsholmen och mixa dessa med nya, yngre talanger. Jag hoppas att det ska öppna Kungsholmsbons ögon för allt det fina som faktiskt finns i hens närmiljö, och samtidig påminna yngre konstnärer om att saker tar tid. Att bli och att vara konstnär tar hela livet och ofta lite därtill, säger Jeanette Steinsland.


Välkommen till Västermalmsgalleriet! 

Publicerad: