Påskgalette av Crepson

Gör dina egna påskgaletter! 

Vill du laga något nytt till påsklunchen i år? Crepson delar ett speciellt påskrecept med oss! Gör egna galetter hemma eller kom till oss och smaka på de goda påskgaletterna hos Crepson för 145kr. 

Ingredienser:

Galettesmet (4 stora eller 8 små):
200 gr bovetemjöl
5 dl vatten
2 ägg
50 gram smält smör
50 gr babyspenat – utan stjälkar
1 msk honung
1 tsk salt

Gör så här:

Vispa bovetemjölet med vatten och salt till en slät smet. Tillsätt mer vatten om det blir för tjockt. I med honung och ägg. Sist tillsätter man det smälta smöret. Häll i en mixer och tillsätt spenaten – mixa till slät smet. Smeten blir härligt grön, låt den sedan vila 5-6 timmar eller helst över natten.

Ingredienser:

Fyllning:
Varmrökt lax ca 130/150 gr per galette.
Örtsås – se recept nedan
Körsbärstomater
Babyspenat
Rödlök
Dill
Citron

Örtsås:
2 dl crème fraîche
1/2 citron
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk majonäs
1, dl hackad persilja, dill och gräslök
2 msk hackad basilika
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skölj citronen och riv yttersta delen av skalet. Skala och pressa vitlöken. Blanda crème fraîche och majonnäs och tillsätt citronskal, vitlök, örter och honung. Krydda med salt och peppar.

Häll smet i hett järn, lite mindre än en pannkaka. När du vänt sida låter du lite Västerbottenost smälta ovanpå. Lägg upp på tallrik och fyll med babyspenat, varmrökt lax och toppa med örtsås. Dekorera med klyftor av körsbärstomat och fint hackad rödlök. Sätt eventuellt en skuren citronskiva och en dillkvist som kronan på verket.

 

Bon appétit och Glad Påsk!

 

Publicerad: