Tre teer för en lugn stund

Tre teer för en lugn stund

Varva ner hemma med en kopp te från Bönor & Blad. Under denna säsong efterfrågas värmande och mer kryddiga blandningar eller testa det populära gröna teet Jasmine Pearls. Vi har fått tre tips på olika smaker från deras breda sortiment. 

Ekologisk Earl Grey

Välbalanserad, sofisikerad och klassiskt te! Svart ekologiskt te smaksatt med den finaste naturliga bergamotten. Just bergamottolja gör smaken fyllig, kraftfull och något blommigare som uppskattas av många. 

Dragningstid 3-4 minuter. 

Gan Lu 

Denna klassiska blandningen av svarta och gröna kinesiska teer med rökiga toner. Passar utmärkt till din frukost eller en Afternoon Tea med scones!

Dragningstid 2-3 minuter. 

Jasmine Pearls

Jasmine Pearls är den mest exklusiva variant av jasminte man kan hitta: tebladen är handrullade till små kulor som täcks med nyplockade jasminblommor nattetid. Detta ger ett mycket högklassigt, elegant och stilrent te att dricka och funkar utmärkt till något sött. 8-12 kulor per glas rekommenderas och du kan gärna brygga upp till fem gånger. 

Dragningstid 3-5 minuter.

Vad är skillnaden mellan svart, grönt och oolong te? 

Svart te

Svart te piggar upp ditt humör och är känt för att vara prestationshöjande. Smakkombinationerna sträcker sig så långt din fantasi går. Under vintern brukar värmande, kryddiga blandningar efterfrågas av kunderna. Smaken har oftast en fräschör av lime och blommor till våren för att göra en djupdykning i naturens skafferi med alla dess bär och frukter till sommaren.

Temperatur: 95 grader

Dragningstid: 2-4 minuter

Grönt te

Ryktena om det gröna teets hälsobringande effekter, som att grönt te kan ge skydd mot hjärt- och kärlproblem, har gett en ordentlig genomslagskraft. Processen är skonsam mot tebladen vilket gör mängden antioxidanter och vitaminer fulländad. Perfekt för dig som vill ha en naturlig boost både för huden och matsmältningen.

Temperatur: 70-85 grader 

Dragningstid: ½-3 minuter 

Oolong te

Oolongteer produceras vanligtvis i Kina och Taiwan. Om man blandar det bästa från två världar, fylligheten från det svarta teet med det mjukt friska från det gröna, erhåller man Oolongets fördelar. Karaktären känns ofta vid av dess mjuka aromer av persika eller lite rostade, nötiga toner. Teet är även känd för sin höga halt antioxidanter och sätter ordentlig fart på matsmältningsprocessen.

Temperatur: 80-90 grader 

Dragningstid: 2-4 min

Välkommen in!

Publicerad: