3 tips på hur du vårdar dina skor

3 tips på hur du vårdar dina skor

Hos Scorett hittar du allt du behöver för att vårda och ta hand om dina skor på bästa sätt. Skoblock håller skorna fina och släta när du inte använder dem. Impregnering som skyddar dina skor mot väta och smuts, skokräm för att vårda skorna, conditioner håller lädret mjukt länge samt skoborstar och putsdukar som hjälper dig att uppnå professionellt resultat!

Vi fick tre tips av proffsen på Scorett på produkter som du bör ha hemma för att hålla dina skor fräscha och förlänga livslängden. Ett verktyg som är ett måste för att hålla skorna rena är denna kombination av impregneringsvax och skoborste.

Första du ska göra är att rengöra ytan på din sko. Applicera sedan ett tunt och jämnt lager av det skyddande impregneringsvaxet. Låt torka något och efterpolera med borsten till önskad glans. Testa alltid på dold yta först. Denna skoborste kommer med påstrykare och trähandtag. För att uppnå ett professionellt resultat på din putsning använder du som sista steg en nylonstrumpa som du trär över borsten och borstar med snabba drag för att uppnå en högglans. 

Nya skor behöver extra mycket vård. Tänk på att nya skor inte har tillräckligt starkt skydd mot smuts och väta, impregnera därför skorna innan de används första gången och därefter med jämna mellanrum – så kommer du öka livslängden på dem. En impregneringsspray ger en smuts och vattenavvisande yta. 

Har du sneakers som du vill hålla fräscha? Hos Scorett finns det även ett smidigt kit med rengöringsgel, borste och duk för optimal rengöring av sneakers och andra typer av skor. 

Första steget är att fukta skon med duken för att sedan applicera rengöringen på borsten. Borsta sedan den yta du vill ha ren. Använd ljusa borsten för skornas ovansida och svart borste för sulkanten. Sista steget är att eftertorka med en ren fuktig duk. Sedan låter du skon torka. Borsten används varsamt på finare material som mocka och nubuck. Innan du börjar så ska du alltid testa på dold yta innan du börjar applicera på skon. 

Du hittar alla produkter i butiken! Välkommen in!

Publicerad: