Lyckas med omplanteringen!

Lyckas med omplanteringen!

Nu är våren snart här och det börjar bli dags att ta sticklingar och plantera om dina växter. För att lyckas med att skapa din gröna oas hemma har vi samlat ihop alla tillbehör du behöver till dina växter från Granit.

Se över vilka av dina växter som behöver planteras om och skaffa blomjorden hos Blomsterringen. Lyft upp växten och försök få bort överbliven jord innan du planterar om i ny kruka. Sätt ner rotklumpen och fyll på med jord runt om i krukan och lite ovanpå. Tips är att inte fylla på med för mycket jord för att rötterna ska kunna andas. Lämna några centimeter upp till kanten så att det inte rinner över när du vattnar. Tryck till jorden och vattna, fyll eventuellt på med mer jord om den sjunker för mycket. 

Börjar plantan bli för stor för krukan? Då kan det vara dags att plantera om! Handgjord kruka tillverkad i terrakotta med tillhörande fat som finns i tre olika storlekar från 69 kr. Eller så väljer du istället en rund kruka i riktig betong som gör allt grönt ännu mer skönt. Placera i grupp och blanda med olika storlekar på fönsterbrädan.

En handgjord behållare för att driva upp sticklingar, ekollon eller andra kärnor. Tillverkad i terrakottalera. Ge dig på att odla en egen ek, avokadoträd eller annan växt direkt från kärna. Först groddar du kärnan i vatten, sen använder du behållaren för att rota kärnan innan plantering i jord. 

En fin rostfri vattenkanna som kan stå framme på fönsterbrädan eller på balkongen hittar du hos Granit. Övervattna inte dina växter bara!

Plantera örter i dessa burkar i zink och ha på köksbänken och gör matlagningen hemma ännu roligare! Testa att odla basilika, timjan eller persilja från start.

Har du inte gröna fingrar men vill ha det grönt hemma ändå? Kaktusar är lättskötta och trendiga, du hittar flera varianter från Granit. Lycka till!

Välkommen in till Västermalmsgallerian!

Publicerad: