Vi gör Kungsholmen grönare

Nu blir Västermalmsgallerian lummigare!

Det blir sticklingsbyte, lökodling, tips för balkonglådorna och andra gröna aktiviteter. Under tre veckor i April vill vi tillsammans med Bee Urban göra Kungsholmen grönare. På helgerna kommer vi ha vår egen växtverkstad där vi vill inspirera till hemmaodlig och en grönare stadsdel!  

Växtverkstad

6-7 April - Balkongsäsongen börjar snart

Vi bjuder in er till oss för att inspireras till balkong och hemmaodling. Här har vi vår egen växtverkstad där vi delar ut frösådder för senare plantering hemma eller på balkong tillsammans med information om hur balkongen blir en oas för stadens fina insekter. Här kommer vi dessutom ha en barnverkstad där barn får göra sin egen kruka, fylla med jord och ringblommor, solros och pumpa.

13-14 April - Gratis lökar!

Bee Urban inspirerar er kring lökväxter och hur de bidrar till biologisk mångfald. Vi håller en växtverkstad med vårblommande lökväxter – iris, krokus och narcisser och ett barnbord med samplantering av små iris och minipåskliljor i minikrukor. Här delar vi ut Sättlök tillsammans med information om vad lökväxter bidrar till i pollinering.

27-28 April - Krydda din tillvaro

Sista helgen pratar vi om kryddväxter med omskolning av små ettåriga kryddplantor. Vi skänkar bort kryddsticklingar med information om bra samplanteringsråd och hur man får kryddväxten att leva länge på balkongen och bli till nytta både för insekter och matlagning. Vi har även en barnverkstad där barn får göra egna krukor och så krasse (ätliga blommor). På sticklingsväggen byter vi ut till sticklingar från fleråriga kryddor som skänks bort tillsammans med information.


Sticklingsvägg

Vid vår växtverkstad hittar ni en sticklingsvägg som man får både lämna och hämta sticklingar för att ytterligare sprida odlingen.

Publicerad: