Gratis blodsockerkontroll

Gratis blodsockerkontroll med Diabetes Wellness Sverige

Vi är jätteglada över att välkomna Diabetes Wellness Sverige till oss i Västermalmsgallerian. På onsdag den 6e mars kommer de och erbjuder alla en gratis blodsockerkontroll. De kommer stå vid apoteket på nedre plan från kl. 11 till 16.


Mer om Diabetes Wellness Sverige

Insamlingsstiftelsen Diabetes Wellness Network Sverige grundades 2006 och ingår i ett nätverk av organisationer i flera länder. Sedan starten för Diabetes Research & Wellness Foundation i USA 1993 och 1998 i England så har organisationen och dess nätverk av organisationer arbetat tillsammans med att sprida information om diabetes samt att stöttat forskning som syftar till att hitta ett botemedel mot diabetes.

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. Men många vet inte ens om att de har sjukdomen där 150 000 går runt med diabetes utan att veta om det.
Nu har du möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2. Det är viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning. Vatten går dock bra att dricka.


Välkommen!