Re-Adventure: Allt för ett hållbart friluftsliv i sommar

ReAdventure Västermalmsgallerian

Second hand-butiken Re-Adventure i Västermalmsgallerian specialiserar sig på högkvalitativa friluftskläder och utrustning. Här hittar du allt du behöver till sommarens äventyr.

Efter att ha arbetat med flera välkända outdoor-varumärken kände grundarna Jenny Kask och Kicki Olivensjö att de ville byta bana och jobba för att ge befintliga plagg nya äventyr. Resultatet blev Re-Adventure, en butik som erbjuder noga utvalda second hand-produkter för alla typer av friluftsaktiviteter.

Re-Adventure erbjuder allt från skidkläder på vintern till vandringsutrustning och seglingskläder på sommaren. De har även ett stort urval av ryggsäckar, träningskläder och barnkläder, som till exempel galon och skalkläder.

Sälj dina gamla äventyr

Butiken är noga med vilka varumärken de tar in och fokuserar på välkända varumärken inom sport och outdoor. Re-Adventure erbjuder en kommissionsmodell där du kan lämna in dina begagnade friluftskläder och utrustning. När varan säljs får du 40 procent av försäljningspriset. Allt som lämnas in ska vara nytvättat, helt och i gott skick, för att säkerställa att kunderna får högkvalitativa produkter som kan användas under många år framöver.

– Det är ett bra sätt att tjäna pengar på dina plagg och samtidigt bidra till en mer hållbar konsumtion, säger Jenny Kask.

 

Kicki Olivensjö och Jenny Kask - readventure
Grundarna Kicki Olivensjö och Jenny Kask
Re-adventures butk i Västermalmsgallerian.

Modern och fräsch second hand

Re-Adventure vill utmana fördomarna kring second hand genom att erbjuda en modern och fräsch shoppingupplevelse. Butiken är välorganiserad och produkterna presenteras på ett lättöverskådligt sätt.

– Att handla second hand är inte bara bra för miljön, det är också ett smart sätt att spara pengar och prova på nya aktiviteter, utan att behöva investera i nya produkter. Dessutom kan man hitta unika plagg som inte längre finns i produktion, säger Jenny.

Friluftskläder till sommaren

Inför sommaren erbjuder Re-Adventure ett brett utbud av vandringskläder, inklusive vandringsbyxor, underställ, fleece och funktionsjackor. De har även våtdräkter, seglarkläder, cykelkläder och klätterskor.

– Oavsett vilket äventyr du planerar för i sommar, kan vi hjälpa dig att hitta rätt utrustning på ett hållbart och prisvärt sätt, säger Jenny.