Smaker från norra Italien på Kungsholmen

italiensk restaruang

Äntligen finns den italienska restaurangen Italian Cousins på Kungsholmen. Det blir den tredje restaurangen som kusinerna Enrico Artoni och Davide Disisto öppnar i Stockholm. Ett perfekt ställe för dig som vill ha en god italiensk middag på Kungsholmen.

En Smakresa till Emilia-Romagna

På Italian cousins ligger fokus på mat från regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Rätten Pizza al Taglio har sedan starten varit restaurangens stora dragplåster.

 

Pizza al taglio går traditionellt att hitta på italienska bagerier. Rätten äts ofta på språng och är den optimala lunchen eller snackset. På Italian cousins har man förfinat pizzan med ett stort urval av toppings och det går lika bra att sitta ned och njuta av maten med kniv och gaffel som att ta med sig take away.

 

– Margherita är så klart en av våra storsäljare, men vår pizza med burrata, tunt skivad potatis och rosmarin är också väldigt populär. Det känns som en svensk smaksättning men är faktiskt en traditionell smakkombination från Rom, berättar Davide Disisto.

 

Kusinerna lagar sin mat på genuina italienska och svenska råvaror.

 

– Vi använder noga utvalda ingredienser och vill använda så mycket som möjligt som kommer från vår region eller lokala produkter. Mjölet i pizzan och tomaterna kommer från Italien och osten köper vi från Frägsta Mejeri i Hälsingland, säger Davide Disisto.

mat på Italian Cousins kungsholmen
Iltalian cousins kungsholmen

Perfekt för både after work och middag

Den nya restaurangen i Västermalmsgallerian är kusinernas hittills största restaurang med drygt 50 sittplatser. Att restaurangen är större har också gjort att menyn större. Utöver pizza finns flera goda pastarätter, sallader och italienska naturviner.

Vår tortellini får mig verkligen att känna mig som hemma, det är en väldigt traditionell rätt från regionen vi kommer från

Davide Disisto
The Italian Cousins

Italian cousins håller öppet från tidig morgon till sen kväll och är det perfekta stället för både middag, lunch men även på AW:n.

 

– Vår typ av mat är perfekt för after work, säger Davide Disisto.