Vietnamesisk mat hos BunBun

BunBun Lunch kungsholmen

Fräsch, hälsosam och närproducerad mat med vietnamesiska smaker – perfekt till lunch och take away

Det började med fransk-vietnamesiska baguetterna

I drygt tio år har Bun bun försett Stockholmarna med smarrig asiatisk streetfood. Bun bun började som en foodtruck som snabbt blev känd för de goda fransk-vietnamesiska baguetterna, Banh Mi. När trucken rullat ett par år tog de nuvarande ägarna Tau Mandéus och Jonathan Danielsson över verksamheten.

Vi körde på med foodtrucken i två år innan vi bestämde oss för att öppna vår första restaurang

Tau Mandéus
BunBun

Vietnam hjärtat i matlagningen

I december 2022 öppnade Bun Bun sin tredje fasta enhet i Västermalmsgallerian på Kungsholmen. Menyn har breddats och nu finns utöver Banh mi flera goda risrätter, nudlar och sallader med influenser från hela Asien.

 

Höga smaker, olika konsistenser och fräscha kontraster är utmärkande för alla rätter på menyn.

 

– Hjärtat i vår mat är vietnamesiskt, men vi brottas lite med epitetet. Det är mycket vietnamesiska smaker, men inte renlärigt. Vi har influenser från flera asiatiska länder, berättar Tau Mandéus.

 

I Bun Buns populära vietnamesiska tacos möter Asien Mexiko i en spännande kombination av tortillabröd, rostad lök och sriracha.

 

– Det är så långt ifrån Vietnam man kan komma, men de vietnamesiska smakerna passar väldigt bra att äta på det sättet, säger Tau Mandéus.

Bun Bun take away kungsholmen

Vietnamesisk mat perfekt för take away

I restaurangen finns runt 16 sittplatser men alla rätter går utmärkt att ta med sig som takeaway till lunch eller middag.
På Bun bun kan du komponera ihop din egen favoriträtt vilket ger oändliga variationsmöjligheter.

 

– När man kommer till oss så väljer man bland ett antal baser som man kombinerar med ett av våra fyra protein. Vi har ganska lika ingredienser i maten, men med lite justeringar så får man väldigt enkelt ut en ny rätt varje gång, säger Tau Mandéus.

 

Bun bun lagar all sin mat från grunden och väljer i största möjliga mån lokala och närproducerade råvaror. De egna såserna som används i maten tillverkas i Sverige och går utmärkt att köpa med sig hem.

 

– Vi har sex olika såser, fyra av dem gör vi helt själva, två av dem är utvalda av oss för att vi vet att de håller hög klass. Vi använder alla såser i vår matlagning, säger Tau Mandéus.