Picknick och badplatser på Kungsholmen

Bildkollage på produkter till picknicken.
Produkterna du behöver till picknicken.

Bad- och picknicksäsongen är äntligen här! På Kungsholmen finns flera trevliga smultronställen för picknick i solen. I Västermalmsgallerian hittar du allt du behöver till parkhänget eller klippbadet.

4 steg för en perfekt picknick

1. Se till att du sitter bekvämt

Se till att du sitter skönt! På Lagerhaus och Hemtex hittar du snygga och tåliga picknickfiltar. Filtarna rullas enkelt ihop och har ett handtag som gör de extra smidiga att bära med sig. Vill du sitta extra bekvämt finns det fina dynor hos bland andra Granit.

2. Fixa en mysig dukning

Levla upp din picknick med tåliga glas och tallrikar från Lagerhaus. Vill du ha en riktigt festlig picknick kan du även ta med dig en liten ostbricka med tillhörande knivar. Och glöm inte korkskruven och servetterna! Hos Flying Tiger hittar du fina picknickkorgar och kylväskor för att bära med dig allt.

3. Köp med något gott att äta

Maten är så klart det viktigaste på picknicken. Köp med dig en god take away-rätt från någon av våra restauranger i Västermalmsgallerian. Till exempel vietnamesiska tacos från Bun Bun eller kanske en pizzaslice från The Italian Cousins. Eller plocka ihop din egen picknick på Ica Supermarket.

4. Fördriv tiden med ett spel

Passa på att ta med dig ett roligt spel eller en trevlig bok att läsa. På Flying Tiger och Lagerhaus finns flera snygga och roliga spel att ta med sig ut i parken.

3 trevliga platser för picknick och bad på Kungsholmen

Fredhällsbadet

De soldränkta Fredhällsklipporna är perfekta att besöka vid fint väder. Här badar du från rundade klippor och njuter av sommarvärmen. På kvällen kan du njuta av en picknick med oslagbar utsikt.

 

Rålambshovsparken

Rålambshovsparken är Kungsholmens allra populäraste park under sommarmånaderna. Här kan du sola i gräset, bada och skejta i den stora skejtparken. För de allra minsta finns en rolig park att leka i. Rålis ligger cirka 15 minuters promenad från Västermalmsgallerian.

Smedsuddsbadet

En bit bort från Rålis ligger Smedsuddsbadet som är ytterligare en populär badplats på Kungsholmen. Sandstranden är lika bra för barnfamiljen som för kompisgänget som vill njuta av en svalkande simtur.