Så tar du hand om huden i kylan

Rituals Västermalmsgallerian

Snöblandat regn och rusk. Vårt nordiska vinterklimat gör inte direkt underverk för huden. Men med rätt produkter kan du mjukgöra och återfukta din hud – samtidigt som du får en avkopplande stund för dig själv.

Vardagen är igång på riktigt. Under de korta och kyliga dagarna är det extra viktigt att ta en paus från stressen och skämma bort sig själv lite grann. Hos oss i Västermalmsgallerian finns allt du behöver för att ta hand om huden.

 

Här hittar du våra 7 bästa tips.

Badbomber och hudkrämer – så överlever du vintern

1. Ett avkopplande bad

Ett avkopplande bad eller en dusch gör susen i kylan. Gör badet lite extra mysigt genom ett härligt badsalt, duscholja eller varför inte en badbomb à la 90-talet. På H&M i Västermalmsgallerian hittar du väldoftande badbomber till ditt hemmaspa.

2. Exfoliering och peeling

Exfoliera och skrubba huden för att få bort överblivna hudceller. En syrapeeling för ansiktet eller en mekanisk skrubb för kroppen gör inte bara huden silkeslen, det gör även att den tar upp fukt bättre. The Body Shops Shea Body Scrub är en utmärkt skrubb för kroppen som både exfolierar huden och avlägsnar döda hudceller – dessutom verkar den återfuktande.

Till ansiktet är klassikern Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant från Paulas Choice, som du hittar på Kicks, ett utmärkt val. BHA-syran exfolierar huden och minskar uppkomsten av pormaskar och stora rodnad. Dessutom bidrar den till att ge huden det eftertraktade “glowet”.

3. Ansiktsmask

Finns det något lyxigare än att unna sig en ansiktsmask? En återfuktande sheetmask från Rituals gör susen för torr hud. Eller varför inte en uppiggande kaffemask från The Body Shop? För dig som inte orkar lägga en ansiktsmask är nattmasken “Drink Up” från Origins, som finns på Kicks, ett riktigt bra och återfuktande alternativ.

4. Fukt, fukt, fukt

Återfuktande produkter är din bästa vän i kallare väder. Och det gäller både huden och håret. Ditt ansikte mår bra av att addera en bra fukttoner eller ett serum innan du applicerar din ansiktskräm. Leta efter produkter som innehåller ceramider, hyaluronsyra eller glycerin. Hyaluronic Acid Natural Booster från Rituals är ett utmärkt val som ger din hud en omedelbar fuktboost.

5. Mjuka krämer

En riktigt bra ansiktskräm som låser in fukten är A och O för en välmående hud. Under vintermånaderna kan det vara bra att addera en fetare ansiktskräm till din hudvårdsrutin. Fråga gärna den kunniga personalen på Kicks efter rätt produkt för din hudtyp.

6. Ta hand om händer och fötter

Vill du göra det där lilla extra är det alltid avkopplande att ta hand om dina händer och fötter. Nagellack, nagelfilar, krämer och peeling hittar du i flera av våra butiker. Eller varför inte besöka våra nagelsalonger Five Five Nails eller Dashl för att få en ännu lyxigare känsla?

7. Glöm inte bort läpparna

Läpparna är som bekant särskilt utsatta för väder och vind. Till vintern behövs en riktigt fet och återfuktande produkt för läpparna. Du har väl inte missat det underbara läppbalsamet Rêve De Miel Ultra-Nourishing Lip Balm från Nuxe? Läppbalsamet innehåller flera mjukgörande ingredienser, som honung och sheasmör. Du hittar läppbalsamet hos Kicks.