Så packar du resväskan smart

Glöm inte strandväskan!

Nu är det dags att packa väskan och ge sig iväg på semester! Engla Axelsson på Clas Ohlson i Västermalmsgallerian ger sina bästa tips på hur du packar smartast.

Kanske är det dags att ge sig ut på en solsemester eller en tripp till lantstället? Det gäller att packa smart för att maximera utrymmet i väskan. På Clas Ohlson finns flera fiffiga produkter att ta till för att få ordning och reda på packningen.

– Vi har väldigt mycket som gör det enkelt att resa, säger Engla Axelsson.

Packa i vakuumpåsar

Gör mer plats i väskan genom att packa dina kläder i vakuumpåsar.

– Vi har vakuumpåsar där man rullar ur luften, istället för att dammsuga ut den, vilket är bra om du inte har tillgång till dammsugare när du ska packa ner dina saker vid resans slut, tipsar Engla Axelsson.

Använda packkuber

Packkuber är ett smart sätt att hålla ordning och reda i packningen. Kuberna är perfekta för att sortera kläder, skor, accessoarer och toalettartiklar på varsin plats. Ett enkelt knep för att frigöra mer plats i packkuberna eller resväskan är att rulla kläderna istället för att vika dem. Det minimerar dessutom risken att plaggen blir skrynkliga.

Packkuberna kan stängas med dragkedja och tvättas i maskin.

Skydda packningen med skopåsar

Se till att du håller rent och fräscht i väskan genom att packa skorna med stil! På Clas Ohlson hittar du smarta skopåsar med dragsko och ett luftigt ventilationsnät. Påsarna rymmer ett par skor och passar lika bra för att ta med dig skorna på resan som för förvaring hemma.

Vattentäta förvaringspåsar

Med vattentäta förvaringspåsar kan du tryggt och säkert förvara alla dina värdesaker. Påsarna kan även användas som necessär för att slippa eventuellt spill i väskan.

– Den vattentäta reseförvaringen är bra om du till exempel ska ut med båten, eller ​​allmänt för att förvara värdesaker eller telefon, säger Engla Axelsson.

Återanvändbara reseförpackningar

Beroende på hur länge du ska vara borta kan det vara smart att packa ner schampo, balsam och hudkräm i återanvändbara reseförpackningar. De tar mindre plats och väger mindre, dessutom brukar de vara tillräckligt små för att packas med i handbagaget, om du skulle vilja.

Väg din väska med en bagagevåg

Ska du vara borta länge eller ha med dig många saker på resan är det smart att ha med sig en portabel bagagevåg, som finns att köpa på Clas Ohlson. Den digitala vågen är utformad som ett handtag som krokas fast i handtaget för enkel vägning.

Packlista till solsemestern

– Badkläder
– Handdukar
– Solglasögon
– Solhatt eller keps
– Sandaler
– Kläder för dag och kväll
– En varm tröja eller jacka
– Underkläder
– Strandväska
– En bra bok
– Toalettartiklar som tandborste, tandkräm, schampo, tvål
– Hårtork
– Solkräm
– Laddare och adapter, om det behövs
– Pass och andra värdehandlingar, om du åker utomlands.